Regnet det bara öser ner

Dag 172,

Det var ju tur att jag hade ett lagom fint väder igår, när jag nu spenderade så pass många timmar utomhus till fots. För även om jag har varit ute och strosat en hel del även idag, så var det inte så vidare roligt att göra i regnet som har pågått hela dagen med undantag för 2 timmars uppehåll på kvällskvisten :P Men i och med att jag har så mycket som jag vill få gjort under de här resterande dagarna, så det är bara att ta sig ut och iväg med paraply i hand!

Vilket var precis vad jag gjorde reda kl 9 på morgonen - i riktning mot gymmet. För i och med att jag som sagt har vissa planer för varje ny dag som gryr, så vill jag inte att träningen ska komma i vägen mitt på dagen när jag vanligtvis tar mig iväg, eftersom det är då jag känner att jag har mest energi i kroppen. Samtidigt skulle jag heller aldrig få för mig att åsidosätta träningen bara för att få kunna leva livet, herregud! ;) Så det blev ett tidigt träningspass efter en ordentlig tallrik müsli med proteinpulverblandad mjöl - samt en Redbull 10 minuter innan jag klev innanför dörrarna till Gold's Gym! Presterade dessutom hur bra som helst detta rygg- och tricepspass, så det kändes gött :D

Regnutflykt

På Sanjo Station på väg hem från gymmet fick jag se någon som inte var riktigt lika uppe i varv som jag själv och tyckte liksom, på något vis, vad fint det var hur den här kvinnan hade slocknat där på bordet bredvid en dryck- och matautomat ^^ På väg mellan jobb eller hemkommen från en lång affärsresa - vem vet vilka prövningar hon genomgått som i slutändan lett till denna rejäla paus :) Det är ju heller ingenting ovanligt här i landet, utan tvärtom så däckar folk (i synnerhet kostymklädda arbetare) till höger och vänster när de får chansen.

Regnutflykt

Min rejäla lunch som jag verkligen kände hur väl jag behövde efter min tidiga morgon och det hårda träningspasset! En brödbit med russin i, friterat nötkött, ris, salladsblad och en ordentlig kopp med grönsaksjuice ^^ För nu hade jag - spöregnet till trots - tänkt mig ett litet besök runt Sanjo och Shijo, så jag ville vara säker på att orka med ett par timmar utan föda!

Regnutflykt

Praktiska paraplyregnställ som alltid ställs ut utanför butiker (eller strax innanför dörrarna) sådana här regniga dagar, även på gymmet. Ett bra sätt för att styra kunderna till att inte droppa ner hela byggnaden 8) Tycker att det är både enkelt och smart!

Regnutflykt

Som sagt, roligare väder än så här har jag ju varit ute och promenerat i... Men nu tänkte jag ju heller inte spendera mer tid än nödvändigt utomhus utan istället hålla mig till ett par butiker samt inomhusgallerior!

Regnutflykt

Det bar först iväg till Sanjos utomhusgalleria där jag fick syn på den här fina krabaten inne på ett spelhus :'D

Regnutflykt

Här i denna galleria hittar man även caféet som heter Handelsvägen - plockat från en gata i Stockholm ^^ Ska självklart sätta mig här någon dag, även om det verkar vara ett ganska dyrt ställe. Men detta representerar ju bara de svenska cafépriserna ba-dum-tss

Regnutflykt

Alltså de där katterna på den översta hyllan!! Och alla viftade dessutom mysigt långsamt på svansen, förutom figuren längst till vänster som istället vinkade med sin högra tass XD

Regnutflykt

En av de platser som jag ville utforska idag! Fick ju tips om att det skulle finnas en sådan här butik även här i Kyoto, efter min resa till Tokyo förra helgen när jag språkade lite med butiksbiträdena där :D
Underbar byggnad som denna lilla butik låg i, för den var sådär härligt gammal (som ni säkert kan se också) att varje litet steg knarrade mysigt :)

Regnutflykt

Regnutflykt

Regnutflykt

Ville bara öppna upp plånboken och spendera alla mina pengar på det som fanns här, precis som med The Tintin Shop i Tokyo ^^ Men det blev faktiskt ingenting alls den här gången, åtminstone inte till mig själv ler lurigt ;)

Regnutflykt

Det fanns fler intressanta och mysiga butiker här i byggnaden. En av dessa hade detta uppställt utanför sig och jag är inte helt säker på om det kanske kan vara ett ätbart bakverk :D

Regnutflykt

Ååh så fina! Både grodorna och ugglorna hade blivit perfekta presenter till folk som jag känner ^^ Men lite svåra att paketera bra, kände jag, även om de säkert kommer i någon praktisk låda. Dessutom vill jag inte köpa på mig alltför mycket nu - som då antigen ska få plats i resväskan eller behöva skickas i ytterligare ett paket...

Regnutflykt

Vacker bussdekor :) Man ser förstås just nu väldigt mycket som har med den annalkande körsbärsblomningen att göra - i allt från souvenirer till mat och godis!

Regnutflykt

Regnutflykt

Och på tal om, det här är vad jag satte mig och fikade kl 16 @ Dèlifrance på Yodobashi, när jag väl kände hur det var dags för en energipåfyllning: bagel med bär i sig samt ett melonbröd - som den här gången faktiskt smakade melon!! Äntligen fick jag tag på ett sådant och herregud så gott det var, mycket bättre än de vanliga :D Mest för att det inte smakade fullt lika sött, men också för att grädden som fanns däri gjorde att det blev väldigt mycket semla över det hela :) Mums var det! Läste dels i mangan och dels så pluggade jag ett par glosor under de 45 minuterna som jag satt här.

Regnutflykt

Det finns så sjukt mycket pysselgrejer i det här landet att jag förundras varje gång jag hittar någonting nytt ^^ Dessa är gjorda av papper och kom i små rullar som såg ut som när man köper presentpapper - bara mycket kortare och smalare :)

Regnutflykt

Sista bilden för idag får visa upp min middag: som den här gången blev hämtmat från Fresco när jag ändå behövde mer grönsaksjuice! För 380 Yen, cirka 25kr, fick jag blandade småbitar av kött, kyckling samt fisk och en portion av vad jag tror rent utav kan ha varit fullkornsris. Brödet är detsamma som vad jag åt till lunch :) Blev ytterligare en stor kopp med juice att dricka även denna gång!

Det var allt för idag, nu ska jag faktiskt göra en tidig kväll för imorgon tänker jag återigen kliva upp tidigt, äta en energirik frukost och dra mig iväg till gymmet trots det fortsatta regnvädret! Men innan gymmet ska jag rent utav in till Yodobashi igen - för att plocka upp någonting som jag har väntat länge på!!! Mer om detta imorgon :D

Godnatt!

2014-03-26 21:40
Loading Google+ Comments ...