Utflytt och inflytt!

Dag 169,

Flyttbild

Sådär! Nu, mina vänner och bekanta (och alla er övriga också), sitter jag här och skriver detta inlägg på plats i Jeremies lägenhet, nära Demachiyanagi Station :D Det var lite kämpigt att ta sig hit, det ska sägas, då jag blev tvungen att åka två vändor trots vad jag först hade planerat. Men jag ville få hit så pass mycket av mina grejer just idag/kväll så det var bara att bita i det halvsura äpplet och njuta av syrligheten! ^^

Flyttbild

Dagen började med hur jag sa farväl till vad som kanske är min trognaste vän: kaffebryggaren ;D Den sista koppen bryggdes... på eftermiddagen :P Vi kommer snart dit, men den här morgonkoppen blev alltså faktiskt inte dagens sista, vilka känslor som hundvalpsögonen här på bilden än förmedlar ^^'

Efter kaffe och frukost började jag se över allt som jag ville ha med mig och det var då jag slogs av hur pass mycket det ändå var - i allt från de redan fyllda resväskorna till en del ännu framställda småpryttlar såsom badrumsartiklar, men även min gymbag med tillhörande kläder samt handdukar. Så jag bestämde mig väldigt tidigt för att inte försöka rulla iväg båda resväskorna samtidigt, utan istället ta en väska åt gången och då samtidigt även kunna bära en eller två axelväskor: först och främst den som håller min dator, därefter då även gymbagen.

Det blev dock i slutändan som så att bagen fick hjälpa mig bägge gångerna, eftersom jag helt hade missbedömt hur pass många småpryttlar jag verkligen hade (främst i badrummet), men också missat att ta med i beräkning all den mat som jag också ville få fraktat! Kokade nämligen upp fem portioner med ris på förmiddagen samt stekte upp en stor kycklingfilé med en kvarvarande lök, för att få ett par färdiga matlådor så att jag inte ska behöva tänka på det varje dag - i synnerhet just idag med allt som behöver göras (imorgon också, för den delen).

Flyttbild

Såhär packad och klar var jag kl 12:30 när jag rullade iväg med den stora resväskan, samt gymbagen över ena axeln. Chiara fick en kram innan jag lämnade huset. Robert fick ingenting - för han är fortfarande ute och reser i Japan 8)

Nej, nu ljög jag ju faktiskt! Han fick nämligen överta en liten Gundam-modell - den som jag köpte för en struntsumma inne på en kiosk någon gång under mina första veckor :D Det fick helt enkelt bli min avskedspresent ^^

Flyttbild

Så här såg det ut efter att jag hade anlänt till lägenheten! Kändes faktiskt sjukt kul att komma till en "egen" lya, efter så pass lång tid i kollektiv :) Och jag gillar verkligen Jeremies lägenhet: lagom stor, både dusch och toalett (om än litet utrymme för detta), balkong, en gasolplatta, micro samt en liten kyl- och fryskombo :) Allt som man behöver, med andra ord! Ska nog trivas bra här under mina kvarvarande 13 dagar :D

Flyttbild

Och här har vi någonting riktigt fint med att bo där jag nu gör: min cykel finns på plats och jag har cykelavstånd till allt inklusive gymmet! Istället för att behöva spendera 35-40 minuter på att åka tåg (vilket dessutom inkluderar ett byte) bara en väg för att ta mig till Nijo och dess Gold's Gym, kan jag nu cykla både dit och hem på samma tid :) Suveränt! Kostar ju dessutom ingenting, hähä ;)

Kändes så himla bra att bara kunna dra iväg i t-shirt och med gymbagen i korgen, medan solen värmde mig! Då fick jag en härlig frihetskänsla och att "det är nu som äventyret här i Kyoto börjar på riktigt" :D

Flyttbild

Och på väg tillbaka från gymmet så cyklade jag förbi det här mangamuseet - som tydligen också ska vara landets största!

Flyttbild

Sjukt underhållande att se hur folk såväl satt i stolar utanför museets ingång, som låg på låtsasgräsmattan och bara läste manga :D Ett måste att besöka nu till veckan!

Väl hemkommen till lägenheten så packade jag snabbt ur bagen och stack direkt vidare till Uji och Kohata Share House igen, med såväl resterande packning som middag i åtanke :) För nu var klockan ungefär 16:30 och således lagom för ett nytt matintag - vilket jag ju hade färdigt i kylskåpet "hemma" i huset efter att som sagt ha tillagat både ris och kyckling tidigare ^^

Och här kom även dagens andra kaffekopp - som kanske också blir den sista från just bryggaren! För jag ska ju nämligen hit igen imorgon när jag dels avregistrerar mitt medborgarskap, dels sitter och inväntar att posten ska komma med ett paket (?) mellan kl 14-17. Så kanske kanske tar jag en kopp då också när jag nu ändå har kaffe kvar i burken ;)

Flyttbild

När jag väl började röra på mig igen efter att ha kopplat av ett slag i huset och framförallt känt mig lite vemodig över att behöva lämna det (nu först satte alltså dessa känslor in, till skillnad från hur det var mitt på dagen), hade kvällsmörkret redan fallit och jag tog en kort promenad - med en mycket speciell slutdestination!

Lustigt nog träffade jag Chiara på vägen som kom hem från lite klädshopping inför ett seminarium som hon ska iväg på ^^ Chiara som nu för övrigt har doktorerat och således blivit filosofie doktor! :D Grattis till henne! Men fråga mig inte exakt vad det rör sig om för någonting, för jag har bara ett vagt hum om hur hon är någon form av apotekare och sysslat med sådan forskning på universitetet i närheten av vårat boende X)

Flyttbild

Här ser ni vad jag hade för avsikt med denna promenad! Anime-studion Kyoto Animation råkar nämligen ha sitt kontor här i Kohata (!) och att gå förbi här när jag ska till gymmet har alltid skänkt ett stort leende på mina läppar, då jag älskar väldigt många av de animes som man har producerat :D Ända sedan jag upptäckte att det faktiskt är här som huvudkontoret ligger (av alla platser i Kyoto!), har jag haft en tanke om att skriva ett litet brev till dem och tacka för deras goda arbete.

Ikväll blev det alltså av ^^ Berättade vem jag var, vad jag gjort här i Japan och hur mycket jag uppskattar deras animes :) Deras brevlåda för övrigt var knökfull, så jag hoppas att min lilla lapp blir sedd X)

Men därefter gick jag hem och tog mina tre väskor för att återigen sätta mig på tåget till lägenheten! Och just den bilden är vad som pryder detta inlägg, högst upp på sidan :)

Flyttbild

Sista bilderna för idag kommer här! När jag väl var på plats "på riktigt" här i lägenheten så prioriterade jag att få hit ett par grejer som jag kände saknades, däribland nya rengöringsartiklar och lite mer toalettpapper. Nötterna i botten av korgen sitter jag och mumsar på nu - ett väl inplanerat köp ;)

Allt detta köptes för övrigt i en 100 Yen-butik, vars butikskoncept jag förmodligen redan har berättat om ifall nu inte minnet sviker mig. Det mesta här kostar helt enkelt 100 Yen, det vill säga 6-7kr :) Men det kan också vara 200 eller 300 Yen beroende på vilken våning man är på (oftast är butikerna väldigt stora) och allt däremellan - beroende på artiklar. Billigt är det i varje fall, för det mesta! Ska man flytta till Japan och letar efter allt från hushålls-, badrums samt pappersartiklar till småsaker att utsmycka sitt rum med så är dessa butiker bra ställen att söka sig till :D

Totalt gav jag 106kr för det ni ser i korgen.

Flyttbild

Och efter den lilla nyttovändan så blev det även att jag letade upp närmaste Fresco för att inhandla lite livsmedel till kylen ^^ På väg dit hände en fantastisk och typisk grej som påminner en om vilket land man faktiskt befinner sig i och hur fantastiska människorna här är! Jag tappade nämligen plånboken vid en korsning och hörde inte någonting av detta då jag lyssnade på musik samtidigt.
Så en random kille cyklade helt enkelt ikapp mig för att återlämna plånboken! :D Herregud va? Och såna här grejer har ju även hänt tidigare - t.ex när jag i höstas tappade mitt cykellås på väg till skolan. När lektionerna väl var över så cyklade jag tillbaka samma väg för att leta lite efter låset och tror ni inte att någon faktiskt hade hängt upp det längsmed vägen?? Japaner är beundransvärt hjälpsamma och ärliga av sig ^^

Men det var det! Nu, mina kära läsare, vill jag bara lite snabbt städa upp ett par saker samt renbädda innan jag lägger mig och sover :D

Godnatt från en nyutflyttad och nyinflyttad gaijin!

2014-03-23 23:00
Loading Google+ Comments ...