Rumsinspektion och hjärtekross

Dag 168,

Jag kan eventuellt ha tagit i lite väl hårt när jag tänkte fram dagens titel, så bara för att alla ni som helt förskräckta klickade er in hit ska kunna sluta oroa er: det är absolut inte så att jag sitter här och gråter av depression över vare sig flytten hem eller på grund av något form av kärleksintresse som jag skulle ha valt att hålla hemlig ^^' Jag råkar bara vara lite melodramatisk av mig, ibland. Jag tror även att det kan gå hand i hand med mitt obotliga gammelromantiska sinne.

Hursomhelst! Idag var Meguru från Sakura S-Rent här och besiktade mitt rum, för att se så jag inte har trashat sönder någonting under det här halvåret 8) Och allt såg bara bra ut - inget att anmärka på! Så då var det gjort nu också. Ägnade faktiskt så pass lång tid som 1½ timme av förmiddagen åt att portionera upp alla mina kvarvarande ägodelar i två resväskor, så att jag har allting redo inför morgondagens flytt till Jeremies lägenhet (se gårdagens inlägg). Jag behöver dock inte känna någon som helst stress inför detta - då mitt rum här i gästhuset ännu inte har någon ny inneboende som är på väg! Alltså kan jag, om jag så önskar, ta hela dagen på mig imorgon att förflytta mig de 17 kilometer som sträcker sig däremellan :)

När Meguru var här så fick jag ytterligare återblickar till när han och jag träffades första gången; hur jag blev skjutsad hit till huset - på just en lördag - efter övernattningen på gästhotell och att skrivit hyreskontrakt samt betalat handpenning plus den första månadshyran. Meguru själv kom också att tänka på när jag berättade för honom att jag planerade cykla hela sträckan fram till skolan när väl sommaren kom, åtminstone någon dag i veckan X) Jag hade fortfarande varit beredd på den utmaningen om jag nu bara valt att läsa vidare.

Och det var dels då, men främst när jag stod och tittade ut genom fönstret medan Meguru gick igenom sin lilla checklista för rummet, som jag verkligen kände en sorg av att behöva lämna Uji och Kohata... Jag sa det till honom också - hur mycket jag kommer att sakna utsikten från mitt rum. Han svarade med ett "Har du tagit några bilder?" varpå jag sa "Oja, många" ;)

Bara för att ni själva ska kunna bli lite nostalgiska: här är tre bilder från när jag precis hade anlänt till huset och tackat Meguru för såväl skjutsen som all annan hjälp:

Dagens bilder

Dagens bilder

Dagens bilder

Håhå jaja... Nu är det 13 dagar kvar till avresa, eller hemresa rättare sagt, och 9 dagar som kvarstår av mitt träningskort. De sista dagarna kommer jag helt enkelt att springa lite utomhus istället, i det vackra vårvädret som vi nu har här. Även om gårdagen var riktigt bisarr med både värmande sol, piskande regn, iskalla vindar och till och med spridda hagelskurar... Kyoto i ett nötskal, säger jag bara -_- Men vädret här är bara ytterligare en grej som ger staden så mycket personlighet.

Dagens bilder

På tal om personlighet: jag kommer även att sakna alla dessa teodlingar och deras mycket påtagliga doft. De är mysiga att se på och vandra förbi :)

Dagens bilder

Det här kommer jag däremot inte att sakna och heller inte oroa mig för att behöva se någonstans i Umeå! För även om staden har hunnit förändras och utvecklas en del sedan jag lämnade den, så tvivlar jag på hur befolkningen plötsligt skulle ha uppnått 1,4 miljoner aktiva människor X)

Dagens bilder

Fikabröd för 20kr. Det här är ju däremot sådant som är lika bra att jag inte kommer att kunna få tag på i Sverige, för då kan jag istället fokusera på att hårdträna inför sommaren och ta igen så mycket förlorad styrka som möjligt ;P

Men, ja. Det var den här dagen det. Imorgon är det som sagt söndagsflytt som väntar och jag kommer nog att behöva åka två vändor för att få med mig precis allt härifrån. Resväskorna räknar jag ganska kallt med att kunna rulla samtidigt, men jag har även min axelväska och ett par ännu ej postade grejer som bara vore opraktiskt och omständigt att försöka ta i samma veva - då jag tvingas placera dem i gamla shoppingpåsar.
Men eftersom jag ändå ska förbi här igen på måndag, när jag gör ett nytt försök att ta mig in i stadshuset, så tänker jag bespara mig den lilla extra resan fram tills dess :)

När vi hörs igen imorgon kväll har jag således installerat mig på annat håll och kommer förstås att visa lite på hur mitt nya liv som turist ser ut. Ha en fin helg i Sverige och simma lugnt!

2014-03-22 22:00
Loading Google+ Comments ...