Provsmakning och arkadspel!

Dag 16,

Ja hörni, den här mixen av händelser såg ni säkert inte komma! Inte jag heller, faktiskt, för det var inte riktigt så jag hade planerat dagen XD Vad jag hade planerat var att fortsätta dagens shopping, men nu nere i centrum – där jag redan hade sett ut lite småpyssel som jag ville ha. Men innan jag inledde shoppingen så tänkte jag att jag skulle beta av ett par platser på mitt Google Maps som jag hade märkt upp som intressanta, däribland två arkadhallar!

När jag väl hade parkerat cykeln och skulle köpa någonting att dricka från en närliggande automat så slog det mig dock: jag borde se till att enbart köpa nya oprövade drycker idag och filma varje reaktion! Sagt och gjort har jag under dagens lopp slukat 5 olika burkar och flaskor med dryck som jag tyckt verkat intressant, med kameran i högsta hugg efter varje öppnad kapsyl/skruvkork 8)

TITEL Dryck #1!

Ett stenkast från den första arkadhallen köpte jag denna för sin gröna färg, som kändes väldigt läskande! Och här är hur den smakade och min reaktion:

TITEL En av ingångarna till Round 1

Därefter gick jag in i den första arkadhallen: Round 1 och som ni kommer att kunna se på bilderna här nedanför, var de tre våningarna (det fjärde erbjöd biljardbord etc) späckade med allt från enkla, hederliga klomaskiner till myntspel där man försöker få pengar att trilla rätt så att man vinner storkovan på det. Här kunde man se allt från äldre herrar och kvinnor som satsade pengar på digitala hästar – springandes på stora skärmar, till unga tjejer och killar som sprattlade loss i dansmaskiner eller slogs frenetiskt i fightingspel.

Det enda jag själv testade här inne var först och främst en slags enarmad bandit som hela tiden visade olika animescener medan man försökte få snurrhjulen med ikoner att synka med varandra, och därefter en Star Wars-skepssimulator där man utkämpade luftstrider för Rebellerna på olika planeter med olika landskap. Jag hade även velat testa något skjutarspel med pistoler, främst Jurassic Park-spelet men det var konstant upptaget och även om Time Crisis 5 också lockade mig, så lyckades jag glömma bort det spelet medan jag gick runt och tittade – samtidigt som jag höll ett vakande öga mot det stora Jurassic Park-kabinettet ;P

TITEL *Klomaskiner så långt ögat når, och lite till *

TITEL Till och med godis och glass gick det att försöka få tag på!

TITEL Hästkapplöpning som såg ut att vara en galet seriös simulator, med mer än att ”bara” sätta pengar på någon slumpmässigt utvald häst!

TITEL Finns i sjön, den digitala versionen ;)

TITEL Monster Hunter... gissa om jag ville försöka förstå mig på hur det funkade :P

TITEL Spel där det ska tryckas eller trampas på knappar i takt till musik finns det alltid minst en halv våning av!

Väl ute igen, bitter över att inte ha kunnat spela Jurassic Park-spelet, började jag promenera iväg mot en helt annan butik som jag var nyfiken på – innan jag tänkte ta mig vidare till nästa arkadhall. Och när jag nu ändå hade en bit att gå så tyckte jag att det var på sin plats med en ny dryck att testa ;)

TITEL Dryck #2!

Den här automaten hade inte ett riktigt lika roligt eller spännande utbud, men eftersom jag aldrig har testat denna ”Fanta Grape” så fick den duga! Och här är hur den smakade och min reaktion:

Vidare från den ena butiken till den andra, där jag hade inplanerat dagens första ordentliga köp till mig själv i form av lite pyssel! Och väl på väg därifrån till nästa arkadhall tog jag mig även an nästa dryck ^^

TITEL Dryck #3!

Själva vätskan såg faktiskt ganska blaskig och inte särskilt aptitlig ut, men äpplet på bilden var ju rött och grant åtminstone! Och här är hur den smakade och min reaktion:

Väl framme i arkadhallen blev det faktiskt inget spelande utan bara en snabb titt på de tre våningarna, då det var ett ganska litet ställe och utan något alltför intressant. Fortfarande fanns det väldigt många klomaskiner samt spel där man kunde vinna pengar, men högst upp hade man dessutom ett gäng gamla arkadspel som jag vet att det hålls diverse turneringar i – på en väldigt hög nivå, så till den grad att det lockar en hel del folk/åskådare när matcherna hålls :)

TITEL Riktigt roligt att se den här gamla klassikern bli utförd på det här viset! ^^

TITEL Många nya och även lite äldre spel där det handlar om att möta en annan spelare och försöka mäta sin ”styrka”. De allra äldsta spelen på våningen högst upp missade jag dock att fota!

Då jag nu ändå enligt Google Maps hade ett Book Off i närheten, kunde jag inte låta bli att styra cykeln åt det hållet för att spana in lite manga! Och som alltid när jag ”bara ska in och titta” i en Book Off så slutar det med att jag är där åtminstone 30-40 minuter och alldeles för noggrant går igenom varje hyllmeter X) Således kände jag mig törstig efter det varma besöket, och lämpligt nog fanns det både en och två dryckesautomater utanför!

TITEL Dryck #4!

Den här gången valde jag att plocka en stor flaska, som påstod sig innehålla te och min tidigare erfarenhet av sådant är att det smakar något helt annat ;P Här är min reaktion och förklaring av smaken:

Sista stoppet blev en fika på Delifrance i Yodobashi, där jag även skulle rapportera om MH- och Star Wars-merchandise till en polare, vartefter jag även själv shoppade lite grejer 8) På väg till min cykel träffade jag två vänner från gästhuset som var på väg att plocka upp småsaker från en 100 Yen-butik, så jag slog följe med dem och cyklade därefter hem i grupp!

Efter att ha lämnat shoppingpåsarna på mitt rum, fixat med middagen och påbörjat det här inlägget så tänkte jag att jag måste bara få testa en dryck till innan jag gör kväll. Så, efter en kort promenad till en närliggande automat blev det denna:

TITEL Dryck #5!

Har alltid varit nyfiken på ”Calpis” som jag ser överallt här i Japan och det är tydligen en lätt kolsyrad dryck som med en något mjölkig, lite syrlig smak som nästan kan efterliknas med yoghurt. Detta visste jag dock ingenting om nu när jag köpte drycken, utan kollade upp här och nu i och med att dessa rader skrivs ;D Här är min reaktion och vad den faktiskt smakade:

Hoppas att detta har varit ett underhållande och lite annorlunda inlägg! För min egen del var det riktigt skoj att få pröva på en massa olika drycker, då det ju finns hur mycket sånt som helst i det här landet – och jag älskar det ^^

2018-04-26 21:45
Loading Google+ Comments ...