En dag på stan!

Dag 80,

Aah, helgen må ha kommit till sin ända men fortfarande råder frid och fröjd i boet mitt! Förvisso steg jag upp på morgonkvisten för att kunna komma igång med pluggandet, eftersom jag har en del som jag känner behöver repeteras. Men som jag skrev igår - att slippa vakna klockan 6 är ju tillräckligt ^^

Jag fortsätter dock att "backtracka" och prata om dagar som redan har passerat förbi! Ty i lördags "gjorde jag stan", så att säga, med pompa och ståt: snyggade till mig på samma vis som för tre veckor sedan när det var första advent; dvs lite eyeliner kring ögonen och mössa på huvudet :) Och så tog jag även en av mina fantastiskt fina t-shirts med Transformers-tryck - den som sitter tajtast åt runt arm- och bröstmusklerna ;D För jag misstänkte att även om det var grått och kyligt utomhus så skulle jag känna mig allt annat än nedkyld inomhus.

Hursomhelst! ^^ Dagens utflykt bottnade i att jag dels ville få upptäcka ett par nya spelbutiker längsmed en gata som jag nosat reda på via Google, dels behövde få ett par sista julklappar inhandlade till ett par av er där hemma i Sverige som sitter och läser det här inlägget :D Tyvärr fann jag inte allt jag hade hoppats på och behöver därför gå ytterligare en vända, men det blev ändå en väldigt god shoppingdag - för såväl min vänner som mig själv :D
Dagen var dock på väg att sluta katastrofalt men jag lyckades som tur var styra upp det hela! Fortsätt läsa för att få hela denna spännande historia tillsammans med upplösningen ;)

Shopping 1

Kommer ni ihåg det här varuhuset?? Jag promenerade ju förbi här för en månad sedan och lovade då mig själv att gå in hit nästa gång jag var i trakterna. Well, det låg på vägen till gatan med spelbutiker, så därför klev jag in innanför dörrarna den här gången! ^^

Shopping 2

Många våningar och mycket att shoppa! Eller, ja, de första fyra våningarna som innehöll kvinnorelaterade produkter var jag väl inte så värst intresserade utav X) Så jag hoppade helt enkelt in i en hiss och tog mig direkt upp till våning 5 :D

Shopping 3

Man kan nästan känna hur dyrt det är här inne va? :P För det var det också - det här varuhuset är inte precis som Åhléns eller någonting sådant utan det mesta är märkesvaror och fina grejer. Men jag ville ändå titta på utbudet och framförallt se vad som kunde ha hamnat på en eventuell julrea ;)

Största anledningen till varför jag gick hit var faktiskt för att leta efter nya skor då jag har nött hål på både mina lågskor och kängor sedan jag kom hit! Går för mycket, sliter för hårt på sulorna :P Fick snabbt hjälp av en japanska på skoavdelningen (jisses vilken service det var på det här stället vill jag lova!) och det var irriterande nära att jag kunde hitta ett par skor som faktiskt passade, men tyvärr ställde min vänsterfot till problem då skorna jag provade endast satt riktigt bekvämt på högerfoten - den vänstra skon kändes dock för trång :/ Så efter 20 minuters provande och superbra assistans från den anställde, blev jag tvungen att ursäkta mig och gå därifrån tomhänt ><'

Shopping 4

Dom här var jag sugna på att köpa enbart för julmotivet ;D Men det blev alltså ingenting alls från varuhuset utan jag gick istället vidare i min jakt på roligare produkter!

Shopping 5

Shopping 6

Kände magen kurra vid den här tidpunkten (omkring 11) eftersom jag dels hade ätit frukost ganska tidigt för att snabbt komma mig iväg ner på stan (satt ändock hemma alldeles för länge), dels åt jag inte vidare mycket heller eftersom jag hade såväl planerat som sett fram emot en lunch på stan. Kunde dock inte se till någon intressant eller vidare billig restaurang så det fick bli att knata in på 7-11 och hitta någon macka här istället :P Allt för att stilla magen.

Såg de här fantastiskt frestande bakelserna, men det blev ingenting sådant 8)

Shopping 7

Gick istället ut från butiken med en matig macka (en friterad kotlettbit mellan skivorna) och en riktig god juice! Gjorde slut på detta under tiden som jag promenerade vidare - på jakt efter spelbutikerna :)

Shopping 8

Förvisso sålde denna butik inte några spel, men det till synes stora utbudet av manga gjorde hur jag drogs in i den i alla fall 8) Aldrig fel på att kunna se sig runt bland filmer och musikalbum heller!

Shopping 9

Nu fick man egentligen inte fota här inne, men jag blev bara tvungen att smyga fram mobilen när jag såg denna XD

Fanns mycket manga här och jag gjorde ett par anteckningar om serier som såg intressanta ut! :)

Shopping 10

När Tomas ser ett sådant här skyltfönster, då går Tomas in XD Det här var för övrigt också en av de butikerna som jag faktiskt letade efter: A-Too! Var dock inte beredd på utbudet av figurer, men det var ju inget annat än en extra bonus ;)

Shopping 11

På tal om bonus: den här som hängde utanför var ju bara för fin :D

Shopping 12

Shopping 13

På övervåningen fanns det både nya och gamla spel samt spelkonsoler och det var en fröjd att få se allt detta, även om det nu var på japanska :') Köpte ingenting från spelutbudet men däremot rök det ett par hundralappar på figurer! Både till mig själv och andra, hähä 8)

Shopping 14

Den här butiken ville jag ju gå in i bara för hur den såg ut på utsidan, men vid det här laget var jag i stort behov av att hitta åt en toalett pga juicen som jag drack till lunch, så därför promenerade jag styltigt förbi X) Såg även till två andra väldigt intressanta butiker med såväl spel som manga, men de får vänta till en annan dag!

Shopping 15

Ytterligare en gatubild när jag stod och väntade vid ett övergångsställe :) Här var jag nu på väg bort från gatan för att ta mig till en tågstation där jag 1) kunde hitta en toalett och 2) ta ett tåg in närmare centrum för att söka mig till Yodobashi och se vad de fyllt hyllorna med såhär i juletider :D

Shopping 16

Shopping 17

Två mycket intressanta butiker som jag gick förbi på väg till stationen, i synnerhet den där restaurangen ville jag ju bara springa in i och beställa vad som helst XD
Den första bilden med den helrosa butiken fick mig att tänka på en viss kompis mamma som är himla förtjust i den färgen - hon hade nog trivts här inne ^^ Själv vågade jag inte riktigt gå närmare än så här, jag kände mig helt enkelt inte manlig nog för det ;)

Shopping 18

Sådär ja, Yodobashi! Och herregud vad folk det var här inne!! Men det var jag ju givetvis också beredd på, samtidigt som jag hade sett lite fram emot att få uppleva en japansk julrusch 8)

Nu är ju förvisso julen inte riktigt stor här och vill man höra vad högtiden faktiskt har för betydelse för folket idag, så ska man lyssna på det senaste podcast-avsnittet av En Gaijins Vardag - där ämnet är just Jul i Japan :D

Shopping 19

Tydligen är årets julklapp här i Japan en "bobblehead", med tanke på allt detta som man hade ställt fram o_O

Shopping 20

Ja jävlar alltså - snacka om att utmana sig själv som pusselläggare! Jag är både djupt imponerad av de som verkligen köper sådant här och samtidigt skräckslagen X'D

Shopping 21

Ni vet Buttericks? Den här butiken, som jag aldrig tidigare sett här inne på Yodobashi, var lite snarlik i sitt utbud :) Urvalet var dock mycket bredare och det fanns typ lika många "vettiga" grejer som fullkomligt bisarra.

Shopping 22

Ja, som sagt. Bisarra grejer ^^' Fast ändå sött :D

Shopping 23

Shopping 24

Oh my god, det var när jag såg den här sektionen som jag förstod att pengar skulle rulla 8) Ursäkta oskärpan i den andra bilden men det var så fullt av människor här och mitt huvud började påpeka att jag förmodligen led av såväl vatten- som matbrist (klockan var nu närmare 16), så därför hade jag vid tillfället lika svårt för att fokusera på motivet som nuet ><'

Ville stanna kvar och titta mer på allt som butiken hade att erbjuda, men jag fick ge vika för kroppen som verkligen skrek åt mig att gå ut snarast. För det var dessutom ganska varmt och trångt här inne, med alldeles för många människor som försökte ta sig mellan de välfyllda butikshyllorna.

Shopping 25

Letade mig snabbt vidare till ett café på utsidan av byggnaden för att dels få frisk luft, eftersom jag nu även började må lite illa av hunger, och dels bara kunna föda kroppen med någonting. Koffein och socker kändes som en bra idé då jag hoppades på att det skulle pigga upp både huvud och mage.

Det gjorde det också, fick springa på toa efteråt :P Men det blev då lite, lite bättre - illamåendet började lätta och huvudvärken mildrades något. Tågresan hem spenderade jag dock halvsovandes med huvudet i ena handen och när jag väl kom hem, tog jag först en Ibumetin och lade mig därefter snabbt i sängen.

Att få sova 45 min gjorde en hel del, kan jag säga, liksom middagen som jag intog efteråt och allt vatten jag drack. Jag hade förvisso med mig en vattenflaska ner på stan, men drack förmodligen inte lika regelbundet från denna som jag borde ha gjort. Hade å andra sidan också planerat in att mat samt dryck skulle intas med jämna mellanrum vid specifika klockslag, men alla intressanta butiker saboterade den planeringen X)

Shopping 26

Hursomhelst, det blev då bra till slut och att ha fått med mig det här underbara mjukisdjuret av den vita katten från Kiki's Delivery Service vägde upp för allting ;D

Vad mer jag handlade inne på A-Too?? Det kan jag ju inte visa eftersom det som jag köpte till mig själv är en julklapp, och julafton inträffar inte förrän imorgon ;D Och resten? Tja...

Shopping 27

Där har ni traven ;D Allting är presenter till vänner hemma i Sverige, så därför får ni ingen bättre bild än så här! ^^

Nu ska jag sova för imorgon har jag både en och två planer - som jag väntar med att säga någonting om då jag får se hur det egentligen blir med vädret! Hoppas på en lika klarblå himmel samt strålande sol som idag, men det finns stor risk för moln och blåsväder istället...

Godnatt och snart även God Jul! :)

2013-12-23 23:18
Loading Google+ Comments ...