Lunch i Osaka

Dag 20,

Hallå allesammans!

Vet inte hur många av er som bara sitter och trummar med fingrarna när jag inte uppdaterar bloggen typ dagligen, men jag antar att det inte är himla många, speciellt som jag brukar skriva (eller filma) ganska mycket när jag väl uppdaterar X) De senaste dagarna har det liksom inte hänt någonting alltför speciellt som jag har känt skulle varit värt att skriva om, utan det har mest bara blivit promenerande medan jag njutit av det fina vädret :)

Pluggat, läst manga, promenerat. Tränat å sprungit emellanåt. Det är typ så det har sett ut och det är ju också precis därför som jag är här också, varken mer eller mindre ^^ Jag får ut lika mycket av att sitta på ett café i 5 timmar som jag får av att ”turista” under 5 timmar där jag tar mig från ett ställe till nästa och fotar eller filmar. Jag föredrar ju faktiskt mycket hellre att bara sitta på ett café :P Eller hajka i de mysiga bergen, det är för mig värt mycket mer än alla turistaktiga sevärdheter som den här staden har att erbjuda :)

Men idag har jag ju faktiskt gjort någonting, dessutom utanför Kyoto! Så, låt oss gå rakt på sak och påbörja en bilddagbok :D

TITEL Osaka

Det här är som sagt inte Kyoto, verkligen inte någonstans. Jag har istället tagit mig till grannstaden Osaka för att träffa Manabu, Aaron och Hirofumi – som även han var med på hajken förra året när jag lärde känna samtliga personer :) Originalplanen var att vi skulle ha en picknick någonstans här i staden (som även har en del grönområden att erbjuda), men under veckan som gått har väderprognosen för idag sett väldigt dålig ut, så därför ställde vi in de planerna till förmån för att bara äta lunch någonstans. Lustigt nog, men föga förvånande med tanke på hur vädret här i landet har varit, blev det istället ganska fint ute :P Men vi höll oss ändå till planen att bara äta lunch någonstans!

TITEL Hälsomat på fat! Eller iaf en bricka 8)

Efter att ha vandrat runt ett tag och oroat oss lite över valet av dag, då de flesta restauranger är stängda en söndag – vilket också gör att de som är öppna har sjukt mycket folk, så fann vi slutligen ett litet, mysigt ställe som hette Mamean och som skyltade med att de serverade ”healthy food”! Och jodå, den här sallad- och kycklingbrickan som jag och Manabu åt var ju faktiskt väldigt bra å nyttigt gjord :D Aaron och Hirofumi valde att äta currykyckling med ris och det roliga här var att samtliga rätter även serverades med en liten, liten keramikmugg som innehöll sojamjölk! Och denna skulle man alltså dricka innan maten för att få i sig en massa nyttigheter ^^ Fick även två dressingar till salladen varav den ena var gjord på spenat, samt en väldigt matig och god liten soppa vid sidan av!

TITEL Gruppbild av lunchgänget!

Gruppbild på hela det glada gänget :D Manabu närmast till vänster, Hirofumi bakom honom och Aaron bakom mig ^^

Ett himla roligt gäng detta och framförallt så blir det ett varierande språkutbyte, eftersom jag och Manabu kan prata svenska med varandra, de övriga pratar japanska som jag förstår typ hälften av, medan Hirofumi förstår ungefär hälften av all den engelska som vi andra tre pratar X)

TITEL Vandra omkring i Osaka

Efter att ha ätit började vi vandra tillbaka mot den station som Aaron behöver gå till för att kunna ta sig hem. Vi åker nämligen med helt olika tåglinjer, allesammans. Efter det fortsatte jag, Manabu och Hirofumi med att bara ströpromenera då jag personligen inte hade någon tid att passa och inte heller Hirofumi, men Manabu hade ungefär en timme innan han behövde åka vidare!

TITEL Bra utsikt högt uppe på en byggnad :)

Vi försökte ta oss in på ett Starbucks som var fullkomligt överfullt och gick därför vidare till nästa, som även det förvisso var fullt och hade typ 10 pers i kö (personalen rent utav serverade små tilltugg till oss som köade!), men här kunde man också gå upp på taket och sitta där! Och då knäppte jag bilden som ni ser här ovan :)

Vi satt och snackade ett tag, växlande mellan japanska och engelska. Som sagt så förstår Hirofumi typ lika mycket engelska som jag förstår japanska, så det blev alltid en av oss som lämnades lite utanför och behövde få lite hjälp med tolkning för att hänga med ordentligt i svängarna XD Men roligt hade vi, väldigt roligt! De är otroligt schysta och trevliga de här två killarna, så även Aaron ^^

TITEL Udon i pappersburk!

När Manabu slutligen behövde ta sig vidare, fick Hirofumi leda mig till den tågstation och linje som jag behövde ta för att kunna åka tillbaka till Kyoto. Och då pratade vi mestadels japanska, ska sägas, för jag är mycket mer avslappnad och har lättare för att försöka uttrycka mig på det här språket när jag bara har en person som jag behöver fokusera på ^^’ Dessutom är Aaron så himla bra på japanska, eftersom han har bott och jobbat här i 2½ år nu, att jag blir lite nervös av att han ska behöva lyssna på min knaggliga japanska – talat med ett dåligt självförtroende ._.

Jag och Hirofumi började prata om japansk mat och han frågade mig vad jag gillade att äta osv, å då nämnde jag att jag är förtjust i ramen – mycket på grund av att det inte serveras någonstans där jag bor, samt är allmänt svårfunnet i Sverige. Nudlar har vi ju, men det är ju inte ramen och heller inte udon – den betydligt tjockare formen av nudlar (bara för att göra en mycket enkel beskrivning). Så, då svängde Hirofumi in på en närbutik och köpte denna pappersburk med udon åt mig, eftersom han tyckte att det var en enkel men fortfarande god smakupplevelse som jag absolut borde testa (vilket jag faktiskt aldrig har gjort) ^^

TITEL Snabbmiddagen är serverad!

Väl hemma i Kyoto igen tog jag en snabb vända inne på en kiosk och fixade ett par friterade kycklingbitar bara för att fylla ut min udon, även om den nu också innehöll mer än bara ”nudlarna”, men jag ville vara säker på att jag blev ordentligt middagsmätt! Värmde vatten, hällde upp, smaksatte med de tillhörande kryddorna och väntade 5 minuter. Och det här var faktiskt gott! Riktigt bra udon, speciellt med tanke på vad det liksom är (precis som när man köper snabbnudlar hemma i Sverige) :D

TITEL Bröd serveras ständigt med gisch

Jag köpte även det här brödet till, bara för att få i mig lite såna kolhydrater å för att det faktiskt såg att vara just ett mörkt bröd (sällsynt här i Japan). Men självklart innehöll det ändå en kräm, i det här fallet nån slags mjölkig typ som pastöriserad mjölk >_> Gott var det förvisso, men jag kan aldrig sluta förvånas och förundras över att typ allt bröd – åtminstone det som inte säljs i halvdyra bagerier med franskt namn – prompt måste innehålla någonting sött och onyttigt. Det finns till och med bröd av den här sorten som är fylld med chokladkräm...

TITEL Tåget hem mot Kyoto

Avslutar här med en bild från tåget när jag åkte hem. Vacker himmel, vackert landskap. Vackra underbara Japan och Kansai-regionen, som jag har 11 dagar kvar att njuta av. Och det ska jag verkligen göra – på mitt eget vis, med ströpromenader, caféstunder, japanska och dokumentering här på bloggen. Faktum är att jag nog ska ta mig till nå fik eller en kiosk som erbjuder sittplatser nu bums och läsa lite manga samt plugga grammatik ^_____^

Ha en fortsatt härlig söndag allesammans :)

2016-10-09 19:40

TITEL Skyyyyhöga skyskrapor!

TITEL Bara en fin vatten- och stadsbild ^^

Loading Google+ Comments ...