Tillbaka till Kohata och Obaku

Dag 16,

Idag gjorde jag en liten resa! Framförallt tillbaka i tiden och till en nostalgisk plats, som jag även besökte förra året! Det är nu 3 år och 2 dagar sedan som jag anlände till Kyoto med målet att plugga japanska på en skola, som ett nästa steg i de självstudier som jag har hållit på med i... jag undrar om det inte rent utav är typ 5 år nu?? Shit vad tiden går, det är galet.

TITEL Destination: Kohata och Obaku

Så vad jag gjorde var helt enkelt att besöka Kohata och Obaku, som ju är de två områden där jag vistades mest när jag pluggade här – i och med att det var där jag bodde :) Följ med mig på min resa i detta bildkollage...

TITEL På väg upp längsmed en väldigt bekant väg, från Kohatas tågstation

TITEL Passerar ett av de teodlingsfält som jag även har fotat mig själv vid fler än en gång tidigare :)

TITEL Svänger man in till vänster här kommer man till huset där jag bodde <3

TITEL En bra bit längre fram nu, längsmed en väg som jag till och från följde när jag ville storhandla!

TITEL Fick tag på en ny plånbok, för typ lite drygt 100kr! Tog en sväng i en närliggande butik som säljer kläder och second-hand

TITEL Strosar runt i området och bara njuter :)

TITEL Sätter mig i en park och vilar benen, då jag var klyftig nog att löpa 5km på morgonen X) Tur att jag nöjde mig med bara 5km

TITEL Fortsätter att bara promenera i parkområdet :D

TITEL Gomi wa (skräpet) jibun de (på egen hand) mochi kaerimashou! (ta hand om [uppmanande form]). Även om det för mig känns som en uppenbar regel vid en rastplats utan skräpkorgar, så känns det ändå roligt och bra att kunna läsa såna här instruktioner/uppmaningar ^^

TITEL Gick förbi och tillbaka till den här något övervuxna vägen av trappsteg flera gånger, men vågade inte följa den pga min starka spindelrädsla ;P

TITEL Den här synen fick mig att vilja prova på baseball 8) Sporten är ju nämligen sjukt populär och stor här i Japan, för den som inte visste! Nästan så man skulle kunna kalla den för landets nationalsport, men det är nog ändå sumobrottning

TITEL Ute ur parken och fortsatt promenad i området

TITEL En favoritväg att gå längsmed pga den fina kyrkogården här intill :)

TITEL Panoramabild med utsikt från kyrkogården

TITEL Vackra gravstenar och mysiga buskar :D

TITEL Roligt att se de döda serveras både kaffe och alkohol i efterlivet 8)

TITEL Närbutiken Fresco där jag handlade 2-3ggr per vecka när jag bodde här!

TITEL Huset där det otroligt rara, äldre paret bor som ägde ramenrestaurangen jag besökte med jämna mellanrum. Tyvärr var det ingen hemma idag, försökte två gånger – både när jag kom till Obaku och när jag skulle åka tillbaka hem :(

TITEL På väg tillbaka efter denna utforskande promenad som tog 2 timmar!

En otroligt trevligt och mysigt återbesök var det! Tack för att ni ville dela detta med mig :D

2016-10-06 21:30
Loading Google+ Comments ...