Poff till er tjänst!

Dag 1,

Tadaaa, bloggen lever igen! Bara sådär! Även om nu typ allt folk i min närhet redan har vetat om denna nya, inplanerade semesterresa sedan länge tillbaka, så tänker jag mig också att där ute finns både ett och annat par läsande ögon som inte alls såg detta återuppväckande komma.

Men ja, semestermånad som sagt. Jag är tillbaka i Kyoto på 4 veckors semester med precis samma tanke som förra året: att bara leva det vardagliga livet här i Japan, äta god mat, se allt det vackra som Kyoto har att erbjuda, samt shoppa ett par fräcka prylar och lite ny manga 8) Ni som följde mig under fjolårets resa minns kanske att jag lärde känna Manabu från Osaka, som är lika förtjust i Sverige som han är duktig på svenska och vi planerar förstås att ses igen – för att hinna med en och annan hajk! :D
Det blir även ett kärt återseende med den lika trevliga som söta Rebecca, som jag ju stiftade bekantskap med när jag återbesökte min gamla skola (KICL) och hon pluggar fortfarande där! Faktum är att hon ser ut att bli helt färdig med studierna nu till jul, när hon ska testa att skriva JLPT N1 (den högsta internationella graden av ens japanska språkkunskaper) och det är bara heeelt sjukt imponerande. Speciellt när man själv önskar att man kunde lyckas uppnå N3, för bara det vore en häftig och snygg prestation O_O

TITEL Perfekt flygväder, åtminstone i Umeå!

Men nog nu om vad som komma skall och så tar vi en titt på hur dagen har sett ut! Även om det inte är så mycket att vare sig säga eller visa, mest på grund av tokregnet har som varit men nu äntligen ser ut att passera, mer eller mindre. Tydligen var det en jättestorm/tyfon som svepte in mot/över landet och den förväntades slå till här någon gång under kvällen eller natten, men nu ser det faktiskt ut att vara himla lugnt ute och enligt nyheterna skulle tyfonen bara passera förbi om jag inte förstod det fel. Det var tydligen mycket, mycket mer regn igår och då verkligen spöregnade det ändå idag när jag kom till landet ungefär kl 10 på förmiddagen!

I Umeå, Stockholm och Helsingfors var det däremot hur bra väder som helst när jag skulle ta mig hit, så det var ju komiskt att man lyckades åka ifrån finvädret och istället landa i värsta stormen :P Imponerande hur bra piloterna lyckades parera vindarna när vi landade, för jag märkte inte hur pass hårda vindar som blåste förrän vi stod stilla på marken – och planet rent utav smågungade på sin plats.

TITEL Regnet och blåsten på väg i taxibuss på väg till gästhuset

Annars gick faktiskt hela flygresan helt smärtfritt och det enda tråkiga var att jag inte lyckades få någon sömn ombord! Blunda kunde jag göra, rent utav känna en viss ro emellanåt. Men det var verkligen inte bekvämt att sitta på det viset under så många timmar, då planet var helt fullbokat denna gång och jag således inte fritt kunde byta både position och sittplats till skillnad från förra året. Så vad jag gjorde när jag väl anlände till gästhuset och låste upp dörren till mitt rum, var att börja med att ladda upp en ankomstbild på Instagram och därefter lägga mig i sängen för att tupplura i två timmar 8)

TITEL Samma rum som innan! Jag är hemma igen ^^

Även här i huset är det helt fullsatt och jag får vara glad att jag inte bara har lyckats få samma rum som förra året, utan ens ett rum överhuvudtaget! En person är rent utav kvar från förra året och han blev lika förvånad som glad över att se mig, å jag kände likadant med honom XD Har hunnit hälsa på ett par andra boende och skapat god kontakt med såväl den person som numera har hand om huset när ”managern” är borta, som en japansk kille som är väldigt duktig på engelska eftersom det är en del av hans universitetsutbildning! Så då kan jag fuska lite med konversationerna såhär till en början, medan jag försöker komma in i japanskan igen XD

TITEL Det goda livet ;)

Och ja, det var väl faktiskt allt jag hade tänkte skriva för idag! Som sagt, det blev inte så mycket annat gjort än att få sig en tupplur och packa upp. Men en promenad till närmsta livsmedelsbutik var också ett måste – så att jag kunde få i mig en hyfsad middag (skinkomelett med tomater), ha lite frukt till kvällsmål och även någonting till morgondagen! Utöver då de 2kg med havregryn som jag har tagit med mig i år igen, eftersom gröten är en viktig start på dagen ;D Men jag kunde heller inte låta bli att köpa mitt första melonbröd och en flaska mjölkté, bara för att få känna att jag verkligen är här i Japan ^^ Imorgon blir det både sushi och ramen också, det kan ni lita på!

Jag lämnar er med detta och en antydan om vad som är inplanerat för imorgon: marknadsdag i Toji, typ en halvtimmes promenad härifrån huset och denna marknad sker varje månad den 21:a! Där tänker jag försöka fynda en bättre begagnad cykel till ett bra pris :)

Tack för mig och tack för att ni läser! Ett par bonusbilder följer här nedanför.

2016-09-20 21:15

PS. Har fixat så att man kan kommentera på varje blogginlägg nu igen, via Facebook samt Goole Plus (bara skrolla nedåt) ^^

TITEL Mysigaste utsikten just ovanför Umeå, med alla dessa åkrar :)

TITEL Doggy Mart – ett stort köpcentrum med formen av en tax? Såklart! XD

TITEL Det ösiga regnet utanför mitt fönster

TITEL Så här har jag löst internet på mobilen denna gång: ett SIM-kort endast för mobildata!

Loading Google+ Comments ...