Vandring och onsen!

Dag 3,

Hej allesammans! Idag får det bli en lite snabbare avhandling än vanligt, på grund av att jag kom hem mycket senare än beräknat! Jepp, så pass mycket har jag varit ute och slagit runt ;)

Vädret var nämligen inte så pjåkigt alls idag heller! På morgonen regnade det ingenting alls och även om det såg ut att kunna komma någon liten regnskur enligt väderprognosen, så bestämd sig jag, Manabu och Aaron oss ändå för att ta en tur iväg till bergskedjan Higashiyama i Nara :)

TITEL På väg till Higashiyama!

Nu blev det förvisso inte så mycket av en hajk som jag hade ställt in mig på, då vägen som vi gick längsmed bara var cirka 4 kilometer lång, men det var iaf sjukt brant och därför tillräckligt jobbigt för att man skulle bli riktigt svettig av att komma sig såväl upp som ner! Den största anledningen till varför Manabu och Aaron valde det här stället var tydligen den restaurang som låg placerad högt där uppe: Lucky Garden. En plats att äta god mat med en fantastisk utsikt :) Som jag förstod det är Higashiyama (Östra Bergen) en väldigt lång bergskedja som erbjuder såväl en fantastisk naturupplevelse som ett par vackra tempel. Nu såg vi förvisso inga tempel, men vackert var det verkligen! Och brant, som sagt. Det tål att upprepas X)

TITEL Det här är en brant, lång backe!

Lucky Garden i sig var ett himla mysigt ställe och bjöd på sittplatser såväl inomhus som utomhus, där det även fanns en liten hage som höll två får. Maten var riktigt god och man hade intressanta currysmaksatta rätter :) Jag själv nöjde mig med att bara ta ett litet kycklingben i currysås, på grund av att jag åt ganska mycket vid den tågstation där jag mötte upp med Manabu och Aaron – då jag ville fylla på ordentligt med energi inför vad jag trodde skulle kunna bli en 2-3 timmar lång vandring XD Utöver en ordentlig tunnbrödsrulle med fyllning så provade jag även, för första gången, en typ av gelé som är väldigt vanligt här i Japan! Det är helt enkelt en massa kolhydrater i geléform i en bred men kort plastförpackning, som man likt tandkräm klämmer ut genom en liten mynning. Snabb energi som, av vad jag har förstått det även sedan tidigare, är populärt att elever och arbetare klämmer i sig när man inte har tid för någonting annat! Det var en minst sagt intressant konsistens på denna måltid, främst för att innehållet även inkluderade tjocka bitar av... tja, någonting geléaktigt X) Smakmässigt var det iaf inte så tokigt alls, verkligen inte så illa som jag hade föreställt mig!

TITEL Gelé i plastförpackning för en snabb energipåfyllning!

Efter att ha spenderat typ 45-60 minuter på Lucky Garden så promenerade vi nedför backen och tog oss till en onsen (alltså ett bad) i närheten där både Manabu och Aaron hade varit sedan tidigare. Det var inte lika stort som den första onsen jag badade i, efter hajken förra året, men fortfarande en bra och fin sådan – och framförallt sjukt behövlig efter den korta men ändå väldigt svettiga vandringen! ^^ Självklart avslutade jag även detta badbesök som jag har lärt mig via anime och manga att man ”ska” göra: genom att köpa en kall flaska med mjölk från en dryckesautomat och dricka allting i ett svep 8)

TITEL Manabu och Aaron utanför badet – med ”gangster-look” X)

Och det var allt för idag! Ändå tog allting typ 5-6 timmar att genomföra, 8 om man även räknar in restiden. När jag väl kom tillbaka till Kyoto, ungefär kl 19, letade jag upp ett ställe där jag kunde köpa mat och bara snabbt få i mig eftersom jag var vrålhungrig då. Sedan promenerade jag hem – och språkade i typ 40-50 minuter med Yuki igen, som jag lärde känna en del i tisdags!

Och här kommer nu en himla lustig men också väldigt passande grej som därmed blir morgondagens stora ”måste”: Yuki visar sig nämligen också träna en hel del, på universitetet där han studerar – dit även jag är mer än välkommen att gå till för att träna om jag vill det! :D Sagt och gjort, vi ska mötas upp vid 16-snåret imorgon när han är färdig med dagens lektioner, så får jag se hur gymmet ser ut och kan skriva in mig där! Vilket kommer att vara så sjukt mycket billigare än vad jag egentligen hade planerat!! Tursamt :D

Men nu måste jag verkligen sova, uschiamig vad sent det har blivit igen! Tänker spendera större delen av morgondagens förmiddag på att ta igen alla förlorade studier sedan jag kom hit, eftersom jag alltid har lyckats sova mycket längre än planerat (vilket ju får anses vara bättre än tvärtom) och kommit hem senare än beräknat. Så, nu får det vara nog – dags att plugga lite!

Så med andra ord får vi väl se om jag har något roligt eller vettigt att bjuda på i morgondagens blogg ;P Men här kommer i varje fall en massa bilder från dagens vandring!

2016-09-22 22:30

TITEL Promenad vid Higashiyama

TITEL Promenad vid Higashiyama

TITEL Promenad vid Higashiyama

TITEL Promenad vid Higashiyama

TITEL Sköldpadda som kämpar i motströms!

TITEL Framme vid Lucky Garden!

TITEL Framme vid Lucky Garden!

TITEL Framme vid Lucky Garden!

TITEL Framme vid Lucky Garden!

TITEL Försäljning av grönsaker – på ett vis som aldrig skulle funka i väst

TITEL På väg ned igen

TITEL På väg ned igen

TITEL På väg ned igen

TITEL Panorama av en väääldigt mysko himmel med både mörker och ljus!

TITEL På väg in i badet

Loading Google+ Comments ...